fbpx
Uncategorized

Къде да хапнем в Созопол – препоръчани ресторанти

Старият град на Созопол и мидения плаж

Созопол е и си остава притегателна дестинация за много туристи по нашето Черноморие. През последните години градчето със старинна архитектура и необятни морски гледки се разрастна и промени толкова много, че понякога можеш да се изгубиш сред улиците пълни с магазинчета, заведения за хапване, пекарни и разбира се, тълпи от хора.

Сред богатото разнообразие от ресторанти и бистра често се чувстваме объркани къде да седнем да похапнем. Решихме да разрешим този проблем и да ви предложим две страхотни местенца разположени в стария град, които имахме удоволствието да посетим това лято.

Бистро „Панорама Св. Иван“

Място със спиращи дъха гледки. Разположено е на ул. Морски Скали No 21, в близост до Миденото плажче. Признаваме си, че бяхме привлечени от панорамата, която се откриваше на входа на ресторанта и се примолихме на управителя да седнем поне за една напитка и леко хапване, докато не започнат да идват хората за своите резервации. Поради тази причина не можем да ви дадем подробни отзиви за храната, тъй като нямахме достатъчно време, за да опитаме специалитетите на заведението.

Но гледката……..Безкраен хоризонт от морска шир и безвремие. На която и маса да седнете, пред вас ще се открият островът Св. Иван и изоставеното военно училище, което само по себе си представлява доста интересна архитектурна забележителност, за съжаление неподдържано и недостъпно за туристи. Може да проследите и плаването на туристическите корабчета, а също и морския залез, птиците риболовци и блъскащите се в скалите вълни.

Това е едно чудесно място за романтична вечеря!

Pizzeria Milano  – най-вкусните пици!

Тук наистина правят само пици! Автентични, италиански, от специална фурна! Не предлагат дори паста и разнообразие от десерти, но пиците….тях определено ги опитахме и бяха невероятно вкусни. Малко разнообразие в менюто, но истинско и от сърце! Горещо ви препоръчваме да седнете в Пицария Милано, която се намира в самото начало и център на Стария град Созопол. Заведението винаги е пълно, но хората хапват и не се застояват дълго, ето защо смятаме, че може да седнете и без резервация. Пицарията прави и доставки по домовете. Маргарита, Калцоне, Прошуто фунги, Четири сезона – не пропускайте тази оригинална италианска пица, удоволствието е гарантирано за цялото семейство и весела компания, с която ще прекарате морската си почивка.

За още идеи и вкусни предложения, следете нашия сайт, както и Facebook страницата ни.

Ще се радваме да оставите вашия коментар, защото така и вие може да участвате в нашите предложения за ресторант, бистро, сладкарница или просто да се поздравим.

Enjoy the journey!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.