fbpx
Uncategorized

На лов за вкусни италиански специалитети в Сапарева баня

С удоволствие ще ви представим бистро „Пица Радо“, което всеки почитател на италианската кухня трябва да посети, идвайки на почивка в град Сапарева Баня. Историята на собственика Радостин Ангелков, който основава това прекрасно кулинарно кътче в полите на Рила планина е повече от интересна. Той, за разлика от много от „чуващите“ си колеги е развил своя талант в готвенето и благодарение на упоритостта, желанието и следването на винаги високи професионални стандарти, продължава да поддържа заведението си като едно от най-посещаваните места в района.

Italian oven baked pizza in Sapareva banya

Ако искате да посетите мястото за вечеря, препоръчваме ви да си направите резервация по телефона, тъй като заведението винаги е пълно. Освен традиционни италиански специалитети, тук ще намерите и страхотни напитки. Ще имате удоволствието да пиете първокласно италианско кафе, квалитетното вино на местната Винарска изба Меди Вали, както и автентична белгийска бира. Така е, хубавото ядене върви с хубава напитка. И разбира се, в приятна атмосфера в модерен и уютен интериор.

Но защо пиците са толкова вкусни?

Може би, защото се приготвят по оригинална италианска рецепта и с италиански продукти. Брашното, колбасите, моцарелата, доматеният сос, се доставят от Италия. И непременно си поръчайте тирамису! Това сладко изкушение определено трябва да се опита в Пица „Радо“. Изключително много се държи на качеството.

Ето как започва всичко…

Ще ви споделя и историята на Радо, който един местен ми беше разказал и ми прозвуча почти като легенда. Както вече споменах, Радо е глухоням, но въпреки това успява да води пълноценен живот. Разбрах, че е изографисал и част от стените на Ресиловския манастир, който се намира в близост до Сапарева баня и ви препоръчвам да посетите. Преди няколко години открива заведението си заедно с помощта на сестра си, като мястото е било доста занемарено и мръсно. Нуждаело се е от сериозен основен ремонт. Но Радо решава, че ще го превърне в един различен за района ресторант и ще предложи в него традиционна италианска кухня, тъй като наоколо всички предлагали само местни специалитети. Той поискал да се отличи. Записал се на обучение при виден италиански майстор и ресторантьор и обзавел заведението си с най-доброто оборудване.

Пица „Радо“ е една сбъдната мечта за собственика, но също и за многото посетители на курортното градче Сапарева Баня. Затова, решите ли да се отбиете в него, не пропускайте вкусните пици на Радо, защото няма да съжалявате!

Enjoy the Journey!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.