fbpx
Uncategorized Любопитно

17 Новогодишни обещания за пътешественици през 2020

Новогодишни обещания за пътешественици през 2020

Започнахте ли вече с изготвянето на списъка с новогодишни обещания и планове? Новата 2020 година се очаква да бъде обещаваща във всяко отношение или поне според китайците е така, защото с нея ще започне новият зодиакален 12 годишен цикъл. Но да не се отклоняваме от темата. Наред с обещанията за възход в кариерата, нови придобивки, спортуване и започването на здравословен дневен режим, отделете време и за вашите TRAVEL Обещания! Защото за запалените пътешественици всяка нова година е вдъхновяващо начало за нови пътувания. Бъди един от тях!

1 Пътувай до място, което е извън зоната ти на комфорт

Точно така! Предизвикай себе си през 2020 година и опитай нещо ново! Излежаването край басейна е релаксиращ начин за почивка, но емоциите се създават от действия. За тези, които могат да си го позволят, бихме препоръчали да участват в експедиция до Антарктида или Чили, но и в пределите на страната ни може да откриеш интересни преживявания, с които да излезеш от зоната си на комфорт, като да си организираш парапланеризъм, полет в двуместен или четириместен самолет над някой природен феномен, полет с балон, скално катерене, спускане в пещера, поход на кон, дългодневен трип по река Дунав и т.н. Очакваме твоите предложения в коментар!

2 Предприеми самостоятелно пътешествие

Това определено е начин да останеш сам със себе си и собствените си мисли и най-якото – да си правиш каквото си искаш и когато си искаш! Страхотно нали! Само твоите желания имат значение! Ето това се нарича новогодишно обещание за истинска почивка! Да не говорим колко интересни преживявания могат да ти се случат просто ей така, спонтанно, без да ги търсиш. Това се нарича истинска свобода! И определено не е лудост. Просто понякога трябва да си подариш време само на себе си. Направи го през 2020!

3 Бъди повече на открито

Съвременният туристически бранш е измислил всякакви атракции на закрито. По света има огромни хотелски комплекси, от които просто няма да имаш нужда да излезеш. И няма да съжаляваш! Но нищо не може да се сравни с божествените творения на природата. Няма по-всемогъщ създател от нея. Затова прекарвай повече време на открито през новата година, бъди част от природата, опознай я! Всеки от нас помни часовете по биология в училище като едни от най-интересните!

4 Стани Уикенд пътешественик

Живеем в глобален свят с развит транспорт и технологии. Никога преди не е било толкова лесно да пътуваш зад граница, а и толкова евтино също. Особено за страните от т.н. Източен блок. Затова, възползвайте се от всяка възможност да посетите нова култура и забележителност през новата 2020 година, защото винаги ще има какво да научите. В последно време броят на уикенд туристите нараства, особено на живеещите в големите градове. Притиснати от забързаният начин на  живот, всеки от тях търси глътка въздух пътувайки. Разгледайте нашите предложения за уикенд разходки и пътешествайте!

5 Стани по-рано и виж изгрева

Незабравим момент, който може да съчетаеш и с посрещането на 1ви юли 2020 година в Каварна!

6 Осигури си Digital Dedox

Без телефон, таблет, лаптоп и всичко, което е Digital. Само ти и твоята пълноценна почивка през новата година. Време е отново да почувстваш The Reality!

7 „Отпусни душата“ – наслади се на момента с всички свои сетива

Като продължение на предходната точка можем да добавим, че така ще си осигуриш „пълно потапяне в момента“. Какво имаме в предвид ли? Ами вместо да направиш 10 снимки на екзотичното ястие, което си си поръчал и си изгубил още толкова време в социалните мрежи, за да споделиш момента си, просто „отпусни душата“, хапни и усети сам за себе си вкуса му. Направи този момент специален за самият себе си през новата 2020 година! Нима не го заслужаваш?

8 Направи задълбочено проучване преди да пътуваш

Точно така! Преди да отидеш някъде, проучи добре дестинацията не само за тривиалните неща като хотели, транспорт, забележителности, но и някои интересни факти и препоръки, които биха ти били от полза, за да почувстваш наистина атмосферата на мястото. Порови се в местни сайтове или травъл блогове, няма да съжаляваш!

9 Използвай всички свободни дни за ваканция

Когато човек пътува, той си почива психически и отпуска съзнанието си. Не случайно основна препоръка на психолозите към хората с Burnout или депресивни състояния е да „сменят мястото, атмосферата, пейзажа“. Освен това животът ти ще се изпълни с преживявания и спомени, за които ще разказваш! Което означава, че ще живееш пълноценно през новата година.

10  Бъди Smart турист – пести докато пътуваш!

Проучи предварително всички възможности, които могат да ти спестят излишни разходи, така че да ти останат пари за истински стойностните туристически преживявания през новата година.

11 Стани добър по География

Знаеш ли столиците на всички страни по света? Къде се намират 5те най-високи планински върхове? Къде можеш да видиш застрашени животински видове? Светът е безкрайно интересен и любопитен. Научи повече за него и посочи с пръст върху глобуса къде ще пътешестваш през 2020!

12  Хвани автобуса, колелото, влака или тръгни пеша

Може би откакто си се качил на колата не слизаш от нея и вече дори не знаеш откъде да си купиш билет за градския транспорт. А колело от кога не си карал? Ето това също е част от спонтанността и да живееш момента – нямайки контрол над пътя и времето за пътуване, всички планове могат да се променят, може би към по-добро! А да сте се возили скоро във влак? Чухме, че спалният вагон до Истанбул е много комфортен и нискобюджетен….Защо не предприемеш пътешествие с него през новата година?

13 Направи нещо нетипично

Случвало ли ти се е когато пътуваш в чужда страна и веднага да разпознаеш групите туристи, които срещаш не само по езика, който говорят, но и по тяхното поведение, жестове, облекло и дори дестинациите, които посещават? Ако искаш да бъдеш различен, направи го! Бъди нетипичен през 2020! Ако си в Япония, например, местните ще очакват от туристите да си поръчат от прочутото им caкe и да посетят храма Сенсоджи, но ти може да си поръчаш вино и да отидеш на СПА! Когато бяхме в Барселона, освен всеизвестните забележителности, посетихме и един невероятен бутиков магазин за дизайнерски мебели и му отделихме толкова време, колкото и на Саграда Фамилия. И определено си заслужаваше! Ето и някои снимки:

14 Стани Цар на опаковането на багаж

Да опаковаш багаж е най-досадната част от подготовката на едно пътуване и това често отказва повечето не дотам ентусиазирани туристи. Особено семействата с деца, защото……no commentJ. Но ако станете наистина добри в това, определено желанието ви за нови пътешествия рязко ще се покачи. Затова изгледайте няколко клипчета в youtube, прочетете полезна статия със съвети, купете си удобна чанта и органайзери и започвайте с тренировките!

15  Отиди някъде без да го планираш

В днешно време спонтанността е дефицит и дори някои я възприемат като порок, но няма нищо по естествено от нея! Just be yourself in 2020!

16 Не бъди част от туристическата тълпа, отдели се!

Начертай си свой собствен план за пътуването, не следвай тълпата, следвай само своите собствени желания и направи пътешествието си БУТИКОВО през новата година!

17 Живей на мига

Няма да описваме тази точка. Просто спри да съществуваш, пътувай, подари си щастие! Обещай си, че през Новата 2020 Година ще имаш повече истински изживяни мигове и ще пътуваш повече!

You may also like...

2 Comments

  1. Много яко. Хареса ми.

    1. Благодаря! Продължаваме напред!

Leave a Reply

Your email address will not be published.