fbpx
Любопитно

21 различни типа туристи. Срещали ли сте ги? – Първа част

Кои са типовете туристи, които познавате

Всички пътуваме поради различни причини. Някои за вдъхновение и адреналин, други за да се насладят максимално на пейзажа и да отпочинат от еднообразието в ежедневието си. Може би и ти ще откриеш себе си в тази статия!

1. Фотографите

Любителите на фотографията често пътуват именно поради тази причина – да направят най-добрата си снимка, да уловят правилния момент. И не само. Пътуването ги вдъхновява за нови идеи и бизнес проекти.

2. Любителите на новите технологии

„Ще се кача на връх Килиманджаро, защото оттам ще си направя най-якото селфи, най-различната фотосесия (с различни филтри на телефона, разбира се) и освен това е топ локация за отбелязване! Определено ще тествам 4G връзката, GPS навигацията и всяко интересно приложение!”

3. Почиващите

Туристите, които търсят истинската ваканция. Тези, които резервират своята почивка 6 месеца по-рано, предварително проучили всички обстоятелства и които ще отделят не по-малко от една седмица, за да си починат пълноценно.

4. Планиращите

Истинско щастие е ако познавате такъв турист и успеете да отидете с него, разбира се. Той ще е помислил за всичко – от самолетните билети, хотела и трансфера, до туристическата програма за всеки ден, както и къде и какво да хапнете. И то на най-ниска цена! Страхотно е, нали! Само не се опитвайте по време на програмата да поискате нещо различно, това няма да е част от плана и вероятно няма да се приеме.

5. Любителите на приключения

Истинските туристи пътуват, защото търсят своето приключение! Това са любителите на адреналина и истинските преживявания. Те са пълни с интересни снимки и истории, често ни ги разказват в своите блогове. Жадни са за знания, срещи с нови хора и това да изживеят мечтите си!

6. Парти туристи

Тези, които ще пътуват заради концерт на любимата си група, или за да присъстват на поредното  хаус парти, или на фестивала „Бургас и морето“, „Банско Джаз Фест“, „July Morning“ и други. Има дори специализирани туристически агенции, които предлагат само парти туризъм. Това е прекрасна възможност да се запознаете с още млади хора и да общувате с тях по невероятен начин!

7. Гастро туристите

Те пътуват, за да се насладят на местната кухня и специалитети. Често посещават местни фестивали и събития свързани с тази цел. В България могат да бъдат дадени редица примери затова, просто защото българинът обича да си хапва и пийва.

8. Шопинг туристи

Няма как да отречем, че някои дестинации са създадени само за шопинг и към тях се спускат всички почитатели на модата. Особено, когато предстоят невероятни намаления. А вие знаете ли, че най-големите намаления във Великобритания  са след Коледа, през януари и в средата на лятото – в периода от юни до юли?

9. Релаксиращите туристи

Тези, които посещават предимно СПА курорти и търсят истинско духовно и физическо отпускане.

10. Уикенд туристи

За твърде заетите хора, само уикендите са глътка въздух от забързаното ни ежедневие. Ето защо, те търсят близки дестинации и активна почивка.

Следва продължение тук

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.